Pārdomas!*

Debesis raud.. Cilvēki raud..
..bet ne bez iemesla.. 

Šodien atkal noskatījos filmu, kura man ļoti patīk.. un atkal tai pašā vietā kur vienmēr - raudāju.. 
Šodien noklausījos dziesmu, kura man iepatikusies nesen un radīja pārdomas par lietām, par kurām jau kādu laiku domāju.. Tikai šoreiz pārdomas ir tādas smagākas un dziļākas prātā.. 

Dzīve un liktenis ir tādas neizprotamas lietas.. Nekad nevar izzīlēt to nākamo soli un ir grūti saprast to jau izdarītos soļus. Bet neviens nemēģina arī tos saprast, tikai pasaka -"Viss, kas notiek. Notiek uz labu!"- 

Ir reizes, kad es tam piekrītu, bet šī būs reize, kad tiešām ir vēlme izprast liktens ceļu. Kādēļ lietas notiek tā, kā tās notiek. Un kā būtu, ja tiktu izvēlēta cita atbilde. Citreiz gribas uzzināt, kādeļ cilvēkam dzīves laikā daudz kam ir jāiet cauri, lai atrastu savu laimi. Vai tiešām laime cilvēkam  ir sastopama ceļā caur ērkšķiem? Un kādēļ ir cilvēki, kuri sagrauj otru sapņus un neļauj nokļūt līdz to laimei? Vai tiešām liktenim ir garlaicīgi un tie ir tikai viņa ļaunie joki - izklaide? 

Daudzi tic un saka, pati arī, ka esam paši savas dzīves ceļa gājēji.* Taču nereti man liekas, ka šī ceļa pievarēšanai mums kāds palīdz un ne vienmēr tai labākajā ziņā. Mēs nospraužam mērķus, taču pusceļā parasti kaut kas notiek, mums negaidīti..un visi mērķi pajūk - rodas jauni - mainam sava gājiena virzienu. 
Tāpat ir uzskats, ka cilvēki mēdz būt ļauni - sāpina, piekrāpj, apmelo... Taču, ja tā labi padomā, tad liktenis ūsu dzīvē ieved cilvēkus, kurus mums pēc būtības būtu jāsatiek, jāiepazīst, jo tiem ir kāda jēga mūsu dzīvē. Taču netiek ņemts vērā tas, ka iemīlam, iepazīstam šos cilvēkus.. un kad to laiks mūsu dzīves ceļa posmā ir beidzies - tos mums atņem.. Sāpina mūs, sadragā mūsu sirdis, rada caurumus.. un pazūd no mūsu dzīves tā itkā to nemaz nebūtu bijis, bet tā nav. 

Liktenis vienkārši izspēlē ļaunu joku!*

 Gribētu izprast, kā rīkoties, ko darīt, lai dzīvē sastaptu pareizos cilvēkus - cilvēkus, kuri mūsu dzīvē paliktu uz mūžu.. un cilvēkus par kuriem varētu teikt dvēseles radinieks.. vai mīļotais cilvēks uz mūžu.?!*

*Nekas šai dzīvē netiek pasniegts uz zelta paplātes!*

Komentāri

Populāras ziņas